Ανακοινώσεις
 

Σημαντική διάκριση για τον Καθηγητή & Διευθυντή του Εργαστηρίου Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάνο Γρηγορίου
12/10/2022

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών και καθηγητής Πάνος Γρηγορίου τιμήθηκε από την Γαλλική δημοκρατία για την προσφορά του στο Γαλλικό Πολιτισμό και την ιδέα της Μεγάλης Ευρώπης με το παράσημο του Officier de l'Ordre des Palmes Académiques (Αξιωματικός της Λεγεώνας των Ακαδημαϊκών Φοινίκων).

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook η διάκριση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του για τη γαλλοφωνία, το γαλλικό πολιτισμό, την ελληνογαλλική ακαδημαϊκή συνεργασία και την ιδέα της Μεγάλης Ευρώπης. 

Πιο αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Πάνος Γρηγορίου αναφέρει: 

«Μια μεγάλη έκπληξη με περίμενε σήμερα. Μια ιδιαίτερη τιμή. Μια βαθεια συγκίνηση. Πληροφορήθηκα ότι τιμουμαι με την υψιστη διάκριση ως Officier de l'ordre des palmes académiques (Παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα στην Τάξη των Γραμματων) της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μεσα από την καρδιά μου στη μεγάλη αυτή χώρα, που αγαπώ πολύ, για την τιμή αυτή καθως και σε όλους εκείνους τους αγαπητούς φίλους της γαλλικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα που εκτίμησαν τις προσπάθειες μου για την γαλλοφωνια , τον γαλλικό πολιτισμό, την ελληνογαλλικη ακαδημαικη συνεργασία, για την ιδέα της Μεγάλης Ευρώπης».

Παρουσίαση του Βιβλίου Αναψηλαφώντας το Μέλλον της Ευρώπης


Παρουσίαση του Βιβλίου Αναψηλαφώντας το Μέλλον της Ευρώπης


Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή
29/09/2022

Στις 30 Σεπτεμβρίου, στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή 2022!

Εργαστήρια, πειράματα επίδειξης, ντοκιμαντέρ, ομιλίες, εκθέσεις και μουσική θα συνδέσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού με τη μαγεία της επιστήμης!
Be there!
Η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή πραγματοποιείται στη χώρα μας από τη #SciCo, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Europe Direct Βορείου Αιγαίου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Δήμου Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Mednight 2022.

Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή

17ες Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου
21/09/2022

Καλή επιτυχία στα μέλη του Εργαστηρίου Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών, που συμμετέχουν στο Forum Νέων Ερευνητών των 17ων Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

- Αγγελική Μανδάνη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα
- Κέλλυ Πισιμίση, Νομική ΕΚΠΑ
Η αμφίδρομη σχέση Διεθνούς Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διε- θνούς Ποινικού Δικαίου
- Μαρία Λαδά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Μοντέλα από-αποικιοποίησης και η επιρροή τους στη διαμόρφωση της ΕΟΚ/ΕΕ. Η περίπτωση της Γαλλίας
- Μαρία Καραμανώλη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η διαφθορά στην ΕΕ ως αποτέλεσμα της έλλειψης δημοσιονομικής και φορολογικής ένωσης
- Ελευθερία Φτακλάκη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η μετάβαση από την Εξωτερική Δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε μια ενωσιακή εξωτερική πολιτική: Προσδοκίες – Δυνατότητες - Οφέλη
- Γεωργία Χρονοπούλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Μια κοινωνιο- λογική προσέγγιση των επιπτώσεων στον κοινωνικό ιστό και στην οργάνωση του δημόσιου τομέα στην Αλβανία.

- Ειρήνη Καβαρνού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η διάσταση της ασφάλειας στην ενωσιακή διπλωματία: σύγχρονες προκλήσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή

Διαδικτυακή Εκδήλωση από το Ελληνικό Δίκτυο Κέντρων Πληροφόρησης EUROPE DIRECT
16/09/2022

Διαδικτυακή εκδήλωση συνεργασίας του Δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, «Στον απόηχο της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ευρώπης»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ελληνικό Δίκτυο Κέντρων Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, με πρωτοβουλία του EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Στον απόηχο της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ευρώπης», τη Δευτέρα Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00. Τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν στον απολογισμό των επιτευγμάτων του προηγούμενου έτους και στους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην ενεργειακή και οικονομική κρίση. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Διαδικτυακή εκδήλωση συνεργασίας του Δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα


4ο Συμπόσιο Ρόδου-Καστελλόριζου από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων
07/09/2022

Η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων - ΕΕΔΔΔΣ διοργανώνει, στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2022, το 4ο Συμπόσιο Ρόδου-Καστελλόριζου, με θέμα "40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982: Ζητήματα, Εφαρμογές, Προκλήσεις"!!

Υψηλοί προσκεκλημένοι και ειδικοί σε ζητήματα δικαίου θαλάσσης -και όχι μόνο- θα συζητήσουν πτυχές άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και συναφείς σύγχρονες προκλήσεις!

40 χρόνια από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay 1982: Ζητήματα, Εφαρμογές, Προκλήσεις


Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» 2022-2023
06/09/2022
Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» 2022-2023
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος από 01-23 Σεπτεμβρίου 2022:
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα σχολεία τα οποία θα γίνουν καταρχήν δεκτά στο Πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2022-2023.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τους στόχους του Προγράμματος εμπεριέχονται στο έγγραφο «Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) - Σχολική χρονιά 2022 -2023. Περιγραφή - Δομή - Κανόνες του Προγράμματος». Το έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Πέμπτη 25 Αυγούστου:
Για ερωτήσεις οι σχολικές μονάδες μπορούν να απευθύνονται:
• Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ERDIC): epasgreece@gmail.com
• Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:
Για το πρόγραμμα EPAS: epas-el@europarl.europa.eu (τηλ.: 2103271011)
κ. Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου
• Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών μέσων του ΥΠΑΙΘ:
κ. Άλκηστις Πουλοπούλου τηλ.: 2103443042
Εκδήλωση Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος- Στρογγυλή τράπεζα «Οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης στην εκπαίδευση»
18/11/2021

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00- 20:30 ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης στην εκπαίδευση».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Γάλλοι και Έλληνες ομιλητές ανάμεσά τους και ο καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάνος Γρηγορίου με θέμα: «Ψηφιοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: ένα αποφασιστικό βήμα προς τον εξευρωπαϊσμό της». Μεταξύ άλλων παρουσίασε και το νέο διεθνές και διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην Ευρώπη».

Ομιλητές ήταν οι:

Πάνος Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Στέλιος Μαρκαντωνάκης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής,

Nicolas Turquet Διευθυντής του γραφείου Γενικής Διεύθυνσης του CANOPE στο Παρίσι,

Yves Palau, Καθηγητής πολιτικών επιστημών και διευθυντής της Διεθνούς Σχολής Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris-Est Créteil

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη.

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο You Tube στους παρακάτω συνδέσμους:

Στα γαλλικά https://youtu.be/A8Kn5Bo8BUI    

Στα ελληνικά https://youtu.be/P5UINdaZdu0


Εκδήλωση Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος- Στρογγυλή τράπεζα «Οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης στην εκπαίδευση»

Συμμετοχή μελών του εργαστηρίου στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 2021
24/09/2021

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή 6 μελών του εργαστηρίου μας στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου.

Οι Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 2021 θα λάβουν χώρα 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω του επετειακού χαρακτήρα των 200 ετών από την Εθνεγερσία θα έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η εκδήλωση διαρθρώνεται σε ένα «σπονδυλωτό» σχήμα εισηγήσεων, συζητήσεων, ομιλιών και άλλων δρώμενων.

-Ένα πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει τις καθιερωμένες πλέον παρουσιάσεις του ερευνητικού έργου Μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών.

-Σε μια δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν σύγχρονα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, με αφετηρία δρώμενα της Ελληνικής Επανάστασης και την εξέλιξή τους στη διεθνή κοινότητα (π.χ. ζητήματα αυτοδιάθεσης λαών, επεμβάσεις, κυρώσεις κ.λπ.)

-Μία τρίτη ενότητα θα αφορά στην Ευρώπη και το μέλλον της, αλλά και μία αποτίμηση της 40χρονης πορείας της Ελλάδας στην ΕΕ

-Θα ακολουθήσουν ειδικές προσεγγίσεις για το «‘21» και την διεθνή θέση της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι

-Ειδική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ευρωπαίο πολιτικό Ι. Καποδίστρια, στο έργο του και την προοπτική του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε μέρη της εκδήλωσης θα συμπράξουν η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης και οι Rencontres franco-helléniques des sciences interdisciplinaires, καθώς και Μέλη της Εφορείας Τιμής “Ναύπλιο 2021”.

Οι ερευνητές μας συμμετέχουν στο forum με την εξής θεματολογία:

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

- Μανδάνη Αγγελική, H ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη μέσα από την νομολογία του ΔΕΕ, ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υποψήφιοι διδάκτορες

-Μάρω Καραμανώλη, Οι κοινωνικές & οικονομικές συνέπειες της ανυπαρξίας μιας δημοσιονομικής και φορολογικής ένωσης στην Ευρώπη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνιολογίας)

- Μαρία Λαδά, Γεωπολιτική της αποαποικιοποίησης σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

- Κλείω Χατζηδανιήλ, The European Unification Idea in Greece during the Interwar period. The case of Eleftherios Venizelos and Alexander Papanastasiou, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

- Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης, Η Διακυβέρνηση της Άμυνας από τον Πρωταρχικό Στόχο του Ελσίνκι έως σήμερα, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια:

- Ελευθερία Φτακλάκη, Η συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες για την διαχείριση της μετανάστευσης. Μια αξιολόγηση, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ℹ️ Το αναλυτικό πρόγραμμα των διεθνολογικών συναντήσεων μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A127a144a-f5af-41f5-8b6f-c23be1228657 

Η συμβολή του Εργαστηρίου Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού
02/08/2021

Η συμβολή του Εργαστηρίου Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού «Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής» (εκδόσεις Ι. Σιδέρη, Ιούλιος 2021)

Αποτελεί μέγιστη τιμή για το εργαστήριό μας και αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού έργου που επιτελείται στους κόλπους του, η φιλοξενία δημοσιεύσεων μελών του στο πρώτο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού «Τετράδια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής» (Διεύθυνση, Επιμέλεια καθ. Στέλιος Περράκης). Η δρ. Μαρία Νεφέλη Βακουλή παρουσιάζει την διδακτορική της διατριβή με θέμα «Δικαστική προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων και ΔΕΕ στα πλαίσια ευρωπαϊκής διακυβέρνησης – η εξέλιξη της νομολογίας περί το άσυλο στη μετά- Λισαβόνα εποχή» (επιβλέπων, καθηγητής Πάνος Γρηγορίου) και η δρ. Ελευθερία Παρασκευή Φτακλάκη το περιεχόμενο της διδακτορικής της διατριβής, «Η επίδραση των ευρωπαϊκών περιφερειακών αρχών ως προς τον εξευρωπαϊσμό των Εξωτερικών Δράσεων της ΕΕ» (επιβλέπων, καθηγητής Πάνος Γρηγορίου). Επίσης, δημοσιεύεται άρθρο της υποψήφιας διδάκτορος Κλειούς Χατζηδανιήλ, με θέμα «Ο ελληνικός αγώνας για την Ανεξαρτησία. Όψεις της διεθνούς διάστασης».

Τετράδιο Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής

Τετράδιο Διεθνούς Δικαίου και Πολιτικής: e-Tetradia_teuxos01_final.pdf

Συμπεράσματα των workshops του Θερινού Σχολείου στις Οινούσσες με θέμα την Ευρωπαϊκή Συνοχή και Διακυβέρνηση. Πολιτισμικές δυναμικές και περιφερειακές πολιτικές - GovArt2021
29/07/2021

Ο τίτλος του Θερινού Σχολείου για τον Ιούλιο του 2021 είναι "Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Συνοχή. Πολιτισμικές δυναμικές και περιφερειακές πολιτικές.". Ο κύριος στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον προβληματισμό γύρω από την διακυβέρνηση, με κύριο σημείο αναφοράς τον εκδημοκρατισμό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για το 2021 θα επιδιώξει να συνδέσει την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως τους εμπλεκομένους φορείς (θεσμικά όργανα, κράτη μέλη, μη κρατικούς φορείς, φορείς της ευρείας δημόσιας σφαίρας, δομές της κοινωνίας των πολιτών) με την πολιτική συνοχής της ΕΕ μέσω της δημιουργίας άμεσων πολιτικών θεσμών, που συντελούν και στην αναβάθμιση της.

Συμπεράσματα Workshop 1: workshop_conclusions-1.pdf

Συμπεράσματα Workshop 2: workshop_conclusions-2.pdf

Συμπεράσματα Workshop 3: workshop_conclusions-3.pdf

Έκδοση βιβλίου με τίτλο: Αναψηλαφώντας το Μέλλον της Ευρώπης, μια δημόσια συζήτηση για τη νέα ευκαιρία υλοποίησης του ευρωπαϊκού οράματος
23/02/2021

Με αφορμή την επικείμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης το Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκδίδει το βιβλίο με τίτλο: «Αναψηλαφώντας το Μέλλον της Ευρώπης, μια δημόσια συζήτηση για τη νέα ευκαιρία υλοποίησης του ευρωπαϊκού οράματος από τις εκδόσεις Ευρασία».

Έκδοση βιβλίου με τίτλο: Αναψηλαφώντας  το Μέλλον της Ευρώπης, μια δημόσια συζήτηση για τη νέα ευκαιρία υλοποίησης του ευρωπαϊκού οράματος

Διεθνείς διαπραγματεύσεις στον καιρό της Πανδημίας. Διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές διαστάσεις: χθες, σήμερα, αύριο
21/02/2021

Η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων διοργανώνει διήμερο διαδικτυακό συνέδριο στις 26 & 27 Φεβρουαρίου με θέμα:

«Διεθνείς διαπραγματεύσεις στον καιρό της Πανδημίας. Διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές διαστάσεις: χθες, σήμερα, αύριο».

Σύνδεσμος εγγραφής:https://docs.google.com/.../1hiWs2ToFyYFAOt0R6YFg.../edit...

Πληροφορίες: www.hesilir.gr
E-mail:
hesilir@gmail.com

Διεθνείς διαπραγματεύσεις στον καιρό της Πανδημίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Πρόγραμμα_συνεδρίου_26-27_Φεβ_2021.pdf

Το μέλλον της Ευρώπης εβδομήντα χρόνια μετά τη Διακήρυξη Schuman. Οι νέοι θεσμικοί, αξιακοί και κοινωνικοοικονομικοί προσανατολισμοί
05/12/2020

Το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν Webinar την Παρασκευή 11.12.2020 και ώρα 18:00, με θέμα:

"Το μέλλον της Ευρώπης εβδομήντα χρόνια μετά τη Διακήρυξη Schuman. Οι νέοι θεσμικοί, αξιακοί και κοινωνικοοικονομικοί προσανατολισμοί".

Το link είναι:
https://aegean-gr.zoom.us/j/94523110719

Το μέλλον της Ευρώπης εβδομήντα χρόνια μετά τη Διακήρυξη Schuman

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: program.jpg

Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια
20/11/2020

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνιολογίας "Νίκος Πουλαντζάς" σε συνεργασία με το Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

"Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια", μέσω της πλατφόρμας του Zoom.
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για δήλωση συμμετοχής και βεβαίωση παρακολούθησης:
su_sociology@soc.aegean.gr

Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια

Ενημέρωση για τη λειτουργία του εργαστηρίου
09/11/2020

Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 σας ενημερώνουμε πως οι εργασίες των μελών του εργαστηρίου γίνονται εξ αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
Τηλ.: +30 6955595923
E mail: ekpt@soc.aegean.gr
Εκ της διοικητικής γραμματείας,
Ευθαλία Σπάρταλη


Ενημέρωση για τη λειτουργία του εργαστηρίου


Το νέο σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση και το άσυλο
06/11/2020

Το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου και το Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00- 20:00 διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

«Το νέο σύμφωνο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης για τη μετανάστευση και το άσυλο».

Συζητούν (κατ’ αλφαβητική σειρά):

  • Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, Επ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου (Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο), Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Καθηγητής Στέλιος Περράκης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος, πρ. Πρέσβης Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Αριστείδης Ψαράς, DG HOME, Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Συντονιστής: Πάνος Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο webinar εγγραφείτε εδώ:https://forms.gle/m5iNk4DEJprUNKeA7

Το νέο σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση και το άσυλο