Το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και ενόψει των 40 χρόνων που συμπληρώνονται από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, διοργανώνει ένα διήμερο διαδικτυακό Συμπόσιο, σε συνεργασία με το Europe Direct Βορείου Αιγαίου με θέμα:
“40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες’’.
Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και μέσω Live στο Κανάλι μας στο YouTube.
Το συμπόσιο θα απαρτίζεται από τρεις θεματικούς κύκλους κάθε ημέρα, με διαφορετική θεματολογία, γύρω από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες/ Ένωση.
Στο συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ακαδημαϊκοί, ερευνητές κλπ.
Η συγκεκριμένη δράση έχει ως σκοπό να προβάλει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1981 καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποτυπώσουν την σημερινή θέση της Ελλάδας απέναντι στο ενωσιακό γίγνεσθαι και στις μελλοντικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.
Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας ώστε να λάβετε τον σύνδεσμο της σύνδεσης https://forms.gle/YKfUQkJwqixbNLor6
Κανάλι στο YouTube EDIC North Aegean
Για περισσότερες πληροφορίες βρείτε μας στα Social Media
Πρόγραμμα Συμποσίου: ΠρόγραμμαΣυμποσίου26-27Μαρτίου.pdf
Το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Europe Direct Βορείου Αιγαίου και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, διοργάνωσαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18.00, Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Το νέο σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο».
Ομιλητές της συζήτησης ήταν οι εξής:
Η συζήτηση είχε μεγάλη επιτυχία, κάτι που κατέστη προφανές από τον αριθμό των συμμετεχόντων, οι οποίοι έφτασαν τους 300 και προέρχονταν από διαφορετικά περιβάλλοντα (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, εργαζόμενοι σε δομές προσφύγων, εργαζόμενοι της μετανάστευσης και του ασύλου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, στρατιωτικοί, δικηγόροι). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης να στέλνουν ερωτήματα προς του ομιλητές, τα οποία απαντήθηκαν στο τέλος.
Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές μας που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στην συζήτηση, αλλά και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τα ερωτήματά τους.